Är det dyrt att vara bosatt i Holland?

  • Adam 
Nederländerna

Nederländerna är ett av världens vackraste länder—åtminstone om frågan ställs till mig. Landet har klimatet, kulturen, friheten och så självklart den vackra arkitekturen och städerna. Vidare så är Nederländerna även en forna stormakt och kolonimakt vilket innebär att, om man vill, så kan man besöka en rad olika kolonier utan att behöva gå igenom speciella ansökningsprocesser eller dylikt. Vill man, exempelvis, bege sig till varmare breddgrader kan man ta bästa möjliga flyg till Curaçao och avnjuta en härlig semester i paradisön utan att behöva gå igenom jobbiga processer och annat.

För mig är det dock fastlandet som är det speciella. Att bo i Holland är inte alls dyrt—tvärtom så är det väldigt billigt om man jämför med exempelvis Sverige.

I Holland kan man hitta allt möjligt till riktigt bra priser. Haken är att jobben även betalar mindre än det man får i Sverige. Det ideala är därför att arbeta hos en Svensk arbetsgivare och också få betalt i SEK. Om man därefter bor i Holland men jobbar åt detta svenska företag så kommer man leva väldigt gott. Allt är billigare när man jämför de faktiska priserna mot varandra. Allt är bara relativt till valutan så så länge lönen kommer in på ens konto i SEK och man därefter handlar i Euro i Holland är allt väldigt bra.

Möjligheter i Nederländerna

Om plånboken velar och man inte vet om man kommer att klara av månaden eller inte så är det en stor fördel att vara svensk medborgare. Det innebär att man kan ansöka om lån hos svenska långivare, få en extremt bra ränta på lånet och även få lånet utbetalt direkt och kan därefter spendera pengarna på konsumtion i Holland. Ett litet lån som inte hade räckt alls i Sverige räcker lite längre i Holland. För mig så har detta varit en räddare flera gånger. Jag har uppmanat många att låna sms pengar så fort de känner att de behöver ett inskjut. Jag antar självklart att de har jobb och kan betala för sig så de inte skuldsätter sig.

Med sms pengar kan man få lånet utbetalt via mobilen till kontot direkt och kan därefter spendera pengarna snabbt.

Så fort löningen trillar in på kontot betalar man helt enkelt tillbaka lånet via sms och har på så vis lånat pengar oerhört fort och därefter spenderat de på diverse konsumtion utan några som helst problem.

Om man planerar sin ekonomi och vet när löningen kommer är detta extremt smidigt. Du lånar helt enkelt några dagar innan löning och så fort löningen trillar in på kontot betalar du tillbaka hela lånet.

Många långivare erbjuder även räntefria lån vilket innebär att du väldigt enkelt kan låna pengar i några dagar och därefter betala tillbaka dem när du har möjlighet. Du har då lånat pengar helt gratis och inte behövt skjuta upp på några eventuella njutningar på grund av ett tomt konto.

Ekonomin i Holland

Det är som sagt något att ta vara på när det nu är så billigt att bo här. Det är inte som att bo i ett fattigare land då Holland är exakt som Sverige i princip alla sätt. Samma butikskedjor finns att hitta i Holland. Klimatet är nästan detsamma, förutom att man slipper kylan lite mer. Allt detta, och så kostar saker lite mindre. Har man möjlighet är en bosättning i Holland absolut något att överväga, förutsatt att man gillar landet, självklart. Möjligheterna här är många och ekonomin är väldigt bra, så det är värt att passa på om man känner att det kan vara något för en.