Träffa folk i Holland

  • Adam 
Amsterdam Holland

En av de största problemen jag snabbt stötte på när jag landade här i Holland var hur jag skulle träffa nytt folk. Detta är oftast ett universalt problem för alla när man väljer att flytta någonstans helt främmande — om det är en ny stad eller ett nytt land. Det man först och främst bör göra är att fundera över sin miljö — om man valt att flytta till en miljö där man enkelt kan träffa på nya människor — som var fallet för mig då jag reste till Holland först och främst för att studera.

Om detta är fallet för en så kommer det betyda att det är enklare för en att träffa på nya människor. Om man rest någonstans för att jobba så kan även det göra det enklare att stöta på nya människor då man då är omgiven av arbetskamrater och kan gå ut för att spendera tid tillsammans. Men om man är helt ensam kan detta göra allting svårare.

I mitt fall var det relativt enkelt. Jag hade holländska klasskamrater som var dag var ute och gjorde något nytt. Att träffa nya människor var således inte svårt för mig och det kom väldigt enkelt.

Ett tips för den som har problem, speciellt med dejtingen när det kommer till utlandsresor är att ta reda på lite hur saker och ting fungerar där man nu befinner sig. Om det är ett nytt land, ny stad eller en ny planet, reglerna är desamma då det är andra människor man helt enkelt önskar träffa och inget annat.

I Holland så gäller i princip samma saker som gäller i resten utav Europa. Speciellt när man talar om dejting. Här kan man träffa på andra människor i caféer, i själva skolan, ute på krogen eller nattklubbarna men också även via Tinder som finns i princip överallt i världen. Med Tinder kan man mycket enkelt träffa nya människor var man än befinner sig. För att bli lite mer framgångsrik med den appen, bläddra lite efter Tinder dejt tips och finslipa på Tinder trixen för att bli bättre på att nå ut till nya människor och enklare träffa andra.

Finns det sociala skillnader mellan Holland och Sverige?

Det korta svaret här är ett självklart: Ja. Det lite längre svaret om varför och vilka skillnaderna är, är egentligen självklart och de flesta känner till dem. Men jag ska förklara vad de är nedan.

I Holland, som de flesta känner till, så är det lagligt att ”röka” och detta har lett till att många studenter just väljer Holland för att studera, då de lockas av denna liberala känsla och vill prova på något de inte kan prova på i sina hemländer. Av bl.a den anledningen så är just detta väldigt populärt i Holland och är en av de största skillnaderna mellan Holland och Sverige. I Holland är människor ”lösare”, då de rest hit just för att kunna leva lite på ett sätt de inte kan leva i sina hemländer.

En annan skillnad är språket och kulturen, självklart. Hemma gäller vissa saker och i Holland gäller andra saker. Dock så är kulturen mycket mer lika än olika när det kommer till Holland och Sverige. Båda värderar fotbollen väldigt högt. Båda njuter av en härlig fotbollsmatch en sen lördag kväll ute på någon lokal bar. Detta är detsamma för nästan alla länder i Europa och inget som överraskar en när man väl landar i ett annat land inom Europas gränser.

För lite mer om skillnaderna mellan Holland och Sverige läs gärna vidare i bloggen.